divendres, 26 de març del 2021

LA PLATAFORMA "STOP DESNONAMENTS" ES TANCARÀ AL VALLE DE LOS CAÍDOS

Hi ha algú al desGobierno del Reino que amolla globus sonda en forma de titular estrambòtic amb una finalitat distractiva per tal que els ciutadans no se fixin en les coses allà on l'han marrada a tort i a dret. Una de les darreres estupideses d'aquests trossos de quòniams (gràcies President!) és la de desnonar als monjos benedictins que fins a dia d'avui es fan càrrec de l'abadia del Valle de los Caídos. S'ha de notar certa ferum a milicià ranci anticlerical de la CNT i del PCE a Moncloa perquè la dèria que tenen de ficar-se amb tot allò relacionat amb els catòlics. Sabem que és allò més senzill atacar tot i desprestigiant a un col·lectiu tan dòcil i apaivagat, tan ximple moltes vegades, com són els cristians catòlics apostòlics i romans... mai s'atreviran a ficar-se amb Mahoma i els seus seguidors musulmans.

La qüestió és que els monjos benedictins que viuen i tenen cura de l'abadia on va estar enterrada la mòmia del dictador sembla que per una qüestió de voluntat política, via negligència administrativa, es troben ocupant el recinte de "titularitat pública". 

Resulta que el lloc és un cementiri, amb morts enterrats allà sense el seu consentiment, començant pel tio Paquito el galleg. Malgrat tot, els monjos són allà per tenir-ne cura del lloc sant, de pregar per tots ells, independentment de les seves creences o història. És l'ofici d'aquests monjos, a banda de mantenir els oficis i litúrgia dins del temple cristià. Aquesta justifica la seva presència. Allò que facin amb el monument de la vall, museu, centre per a la memòria històrica... els usos d'aquest grandiós espai poden (i han de) ser compatibles, lloc n'hi ha de sobres per a tothom, només fa falta la voluntat d'entesa. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada