divendres, 8 de setembre del 2023

POUR VOUS, ELLE ÉTAIT VOTRE REINE, POUR NOUS, ELLE ÉTAIT LA REINE


Traducció del títol pels qui no sabeu francès: "Per vosaltres, ella va ser la vostra reina, per nosaltres, ella va ser la reina". E. Macron President de la République Française adreçada als súbdits britànics.

I la Reina d'Anglaterra ha mort a Escòcia, no fruit d'una cruenta batalla, sinò degut a una malaltia incurable que se'n diu vellesa. El temps és aquell jutge que passa factura per a tothom, rics i pobres, reis i plebeus, excepte pel pentinat d'aquesta senyora que sempre serà eternament reconeixible, com confessà l'actriu que gosà interpretar el paper d'Elisabet II a "La Reina", Hellen Mirren (Ilyena Lydia Vasilievna Mironov). 

Avui descubrim corpresos que la gran actiu Hellen Mirren té origens russos, que Ilyena en rus és Elena en català i com de vegades els noms reals dels famosos no són els que hom coneix, com el del cantant arxiconegut Farrokh Bulsara (parlant, precisament de la reina,... de Queen, i del seu cantant, Freddie Mercury). Com digué el Président de la République, Emmanel Macron adreçada als sempre "estimats" súbdits britànics, "Per vostès, ella era la seva reina, però per a nosaltres, ella era la reina", frase d'un republicà que me recorda a la d'un altre rei, Julio Iglesias, "Os quiero España, por eso vivo en Miami". 

En fí, estimats, com va dir la reina tot cantant "Show must go on!"...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada