divendres, 23 de febrer del 2024

LA CASA IDEAL - HABITATGE DEL FUTUR

L'habitatge ha de ser lluminós, apr,ofitar al màxim la llum del sol, proveir-se al màxim possible mitjançant fonts d'energia netes (solar, eòlica, geotèrmica, mareomotriu...), ha de tenir sistema de reciclatge d'aigües residuals i aprofitament d'aigües pluvials. La climatització ha de ser independent a cada estança. Ha de ser una casa aïllada duna sola planta, accessible a persones amb mobilitat reduïda, els portals han de ser amples, les finestres grans i ben aïllades de la temperatura exterior. L'habitatge ha de ser una casa modular on es puguin afegir o treure mòduls d'acord amb les necessitats en cada moment de la vida i amb un preu assequible, a aquest efecte s'usarà al màxim d'elements prefabricats i de fàcil instal·lació. Els panells tindran un gruix apropiat i aïllament de farciment ecològic que aïlli del soroll i de la temperatura a l'exterior. Hi ha d'haver sistema de climatització amb el mínim consum elèctric.


L'habitació tipus: Ha de ser un lloc aïllat del món exterior, un lloc tranquil i que convidi a la pau, una àrea de descans confortable. Així mateix, ha de tenir accés a la llum natural. Recordeu que només és un espai per dormir. EL MOBILIARI HA DE SER CÒMODE A LA PARELL QUE AUSTER, BONA LLIT, MATALÀS CONFORTABLE, TAULETA DE NIT, UN ARMARI PER A LA ROBA DE TEMPORADA, UNA CADIRA CÒMODA I RESISTENT I UNA TAULA haurien de ser suficients mobles.


Saló-menjador: La sala ha de ser un espai diàfan i ben il·luminat amb connexions multimèdia i internet.

CUINA: Ha de ser molt àmplia, amb superfícies fàcils de netejar, espai per coninar-ne més d'un alhora. Hi ha d'haver espai per a forn, vitroceràmica, microones, nevera-congelador i rentavaixelles. Emmagatzematge suficient per a tots els utensilis de cuina.

BANY: Ha de ser un espai ben ventilat, espaiós. Preferiblement dutxa sobre banyera, de terra i aïllada amb mampara lavabo, lavabo. Heu de constar d'espai suficient per emmagatzemar productes d'higiene.

JARDÍ: Espècies autòctones, arbres fruiters, plantes aromàtiques, sistemes de regadiu amb aigües reutilitzables.

TERRASSA

APARCAMENT: Espai per a tres cotxes i traster


Últimament penso, o fantasiejant, en la construcció d'una casa, habitatge o llar de forma més econòmica possible, i això passa per l'eficiència energètica, ecologisme per supervivència de l'espècie humana i economia es donen de la mà de manera admirable, construint amb materials de deixalla, reutilitzant i donant nova vida a objectes que ja van tenir una vida útil.


Les garrafes i ampolles d'aigua, fer-ne una paret resulta fàcil i econòmic, només en necessitem milers per acabar la nostra nova llar. També hi ha els palets, amb 100 d'aquests suports de fusta rebutjats d'obres, indústries i comerços, a internet hi ha plànols open source per construir-te la teva pròpia casa de 80 m2. Les llaunes de refrescos també servirien amb aquesta finalitat. Hi ha els contenidors de transport marítim reconvertits i condicionats com a espai habitable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada