divendres, 27 de gener del 2023

TARTA LLIMONA MOLT FÀCIL DE FER

Ingredients:

Suc de limón 120ml (mig tassó)
Ratlladures d'una llimona
Galetes maria (jo hi pos un paquet d'uns 200g i mig al menys) 
Matega 80g (al menys)
Let condensada 370 ml (els venen d'aquesta mida)
Let evaporada molt freda 350 ml

Elaboració:

Com preparar la tarta de llet condensada i llimona:

1.- Començarem preparant la base de la tarta, en este cas de galetes. Prèviament fonem la mantega dins d'un bol a cops de 30 segons dins del microones, si veim que encara quedem trocets sense fondre, li donam uns 20 o 30 segons més. Esmicolarem les galetes fins aconseguir una textura com de sorra gruixuda, ratllarem la llimona i la mesclarem bé amb la galeta a fi que aquesta agafi l'aroma i mesclarem tot amb la mantega fosa.

2.- Abocarem aquesta mescla al fons del motlle (que tendremos cubert amb paper, opcionalment, jo no ho faig). Apretarem bé amb el dors d'una cullera (o un tassó) per a què la capa sigui uniforme i compacta. Ficam a refredar en la gelera.

3.- Ara és el moment de montar la crema. Posarem la llet evaporada ben freda en un bol ample i, amb l'ajuda de la batedora elèctrica la montarem fins que tripliqui el seu volumen.

4.- A continuació hi afegim la resta d'ingredients a poc a poc i sense deixar de remenar. Per aquest ordre: la llet comtessada i per últim el suc de llimona. Quan la consistència canviï una mica i la crema hagi espessit i estigui més cremosa, la tendrem llesta.

5.- Abocarem la crema de llimona sobre la base de galetes que estarà ja freda, allisarem i ficarem al congelador almenys 6 hores, millor d'un dia per l'altre.

6.- En el nostre cas, una vegada la capa de crema gelada s'ha endurit, li podem afegir opcionalment una capa de crema de llimona, la que ve més endavant explicada, i tornem a ficar dins la gelera un altre cop un parell d'hores.

7.- Només ens queda, a l'hora de servir, treure-la del congelador, desemmotllar-la i decorar-la amb el que més ens agradi, en el nostre cas unes bolletes decoratives.




Crema de llimona per a decoració


Ingredients

75gr de mantega
100ml de suc de llimona colada, sense polpa ni llavors (un terç de tassó)
La ratlladura de la pell d'una llimona
100gr de sucre
2 ous

Com preparar crema de llimona al microones

1.- En un bol apte per a microones posarem la mantega i la fondrem al microones durant 1 minut a mitja potència.

2.- Traurem del microones i afegirem al bol, per aquest ordre, el suc de llimona, la ratlladura de la pell de llimona, el sucre i, per acabar els dos ous. Barrejarem bé.

3.- Cuinarem a màxima potència al microones durant un minut la barreja. Traurem del microones i remourem de nou.

4.- Ara cuinarem en cops de cocció de 20-30 segons a màxima potència remenant bé entre cada cocció.

5.- Sabrem que tenim la crema llesta quan estigui espessa i tingui una consistència homogènia. En el nostre cas amb el nostre microones triguem en total uns 2 minuts 30 segons. Només ens queda deixar-la refredar a la nevera perquè acabi de prendre cos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada