divendres, 29 de desembre del 2023

GALETES DE CASTANYES SENSE GLUTEN


Delicioses galetes de castanyes sense gluten amb un intens sabor de castanyes. Si mai t'has preguntat què fer amb les castanyes rostides, per què no proves aquestes originals galetes de castanyes?


Aquesta és una galeta sense gluten única i saborosa que agradarà a tothom.


Aquestes galetes de castanya són indubtablement delicioses, amb un mos cruixent i un ric gust de vainilla i taronja.


Vaig començar a fer servir farina de castanyes quan a la meva filla li van diagnosticar que era celíaca. Em vaig animar a experimentar amb diferents farines per veure quants productes de fleca sense gluten diferents i excel·lents podia fer.


Ingredients galetes de castanyes sense gluten


200 g castanyes rostides

3 clares d'ou

50 g de sucre glass

2 cullerades de suc de taronja

Ratlladura de ½ taronja

1 culleradeta de Vainilla

una miqueta de sal

¼ culleradeta de pols de forn (llevadura)

1 culleradeta de farina d'arròs (pot ser farina de blat)


Informació Nutricional

Categoria: Galetes

Cuina: Espanyola

Temps de cocció: 10 minuts

Temps de preparació: 15 minuts

Dificultat: Fàcil

Racions: 6-8


Com fer galetes de castanyes sense gluten?


Pas 1: En una batedora, triturem les castanyes rostides fins que tinguem farina de castanya.


Pas 2: Separem les clares dels rovells de 3 ous. Batem les clares juntament amb una mica de sal. Quan les clares comencen a espessir, afegim el sucre glass a poc a poc fins que obtinguem una barreja ferma.


Pas 3: Quan tinguem les clares amb una consistència ferma, que en cas de bolcar el bol no caiguin, afegim la farina de castanya, la farina d'arròs, el llevat, la ratlladura de taronja, l'extracte de vainilla, la ratlladura de taronja i el suc de taronja. Barregem fins que tinguem una massa homogènia.


Pas 4: Preescalfem el forn a 170 °C i preparem un parell de safates per enfornar amb paper vegetal.


Pas 5: Fem boletes de massa de la mida d'una nou i les anem situant a la safata. Heu de deixar almenys 4 o 5 cm entre elles.


Pas 6: Enfornem les galetes al forn a 170 °C durant 8 o 9 minuts o fins que estiguin daurades per les vores.


Pas 7: Un cop llestes les galetes, les traiem i deixem refredar en una reixeta.

Consells per fer galetes de castanyes sense gluten

La vida útil de la farina de castanyes és daproximadament un mes. Deseu-la en un pot tancat en un lloc fred i fosc fins a 6 mesos, o congeleu-la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada