divendres, 11 de novembre del 2016

NO NOMÉS ÉS BALL.


Des de que vaig començar amb aquesta curolla que alguns anomenen ball de bot he anat descobrint un parell de coses. Primera és que m'agrada ballar, tocar i escoltar música, sobretot si és  tradicional i més encara si és de Mallorca. El ball implica qualque cosa més que el simple fet de realitzar uns moviments rítmics amb gràcia. Al darrera comporta un seguit de conseqüències i circumstàncies. Vé aparellat el sentiment d’amistat que m’uneix a certes persones que he tengut l’oportunitat de conèixer gràcies al ball de bot gent d'arreu del món que toca o balla la seva pròpia música tradicional, amb qui he pogut compartir festivals de folklore, admiració mútua i amor pel que es veu, sona i escolta. Qué n'és de polit veure que allò que mostres, allò que tú ets, agrada i fins i tot entusiasme a una persona que pot venir de Rússia, Itàlia, Mèxic; Equador, Filipines Polònia o Portugal, provocant una connexió instantània.

El ball és expressió, és música en moviment, és llenguatge i cerimònia, és un lligam amb la natura i amb la música i els altres dansadors, el ball és amor i és vida. El ball és joc i seducció, és força i coratge. Ens atraca a les persones amb qui ballam. El ball, en definitiva, no només és ball.

La foto és una imatge des l'escenari d'uns moments previs a la ballada popular de les festes del Rei en Jaume a Santa Ponça.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada