dijous, 22 de desembre del 2016

BONS CONSELL PER AL MILIONARI DE LA NIT AL DIA

Aprofitant que a qualcú li ha caigut a grossa de Lotería Nacional, se m'ocorr donar un parell de consells si ara te cauen uns parell de cents o mils de milions de la loteria: quin hauria de ser el proper pas?

Ací van un parell de valuosos consells gratuïts,... bé, una petita remuneració (p.e. posem 1 dels molts milions?) per a l'autor de l'assessorament que t'estalvia molts de mals de cap no seria rebutjada.
La primera cosa és mantenir un hermetisme sobre l'afer. S'ha de saber ser bon jugador de pòquer, i en tot cas, minimitzar la fortuna que t'ha caigut a sobre. No dir-ho ni a la família, ni a la dona, ni … sí, és un exercici difícil però necessari per evitar mals majors. Ningú ha dit que ser milionari fos fàcil.

1- No prenguis cap decisió precipitada sense un periode de profunda reflexió
2- Segueix la teva vida com ho faries essent tan pobre com sempre, això no vol dir que no te puguis permetre esporàdicament cap petit caprici, però que sigui tan petit que hi càpiga dins un pis de 70m2.
3- Si ets patriota no treguis els doblers dels bancs espanyols i paga molts d'impostos, però si ets pràctic t'assessoraràs bé per tal de deixar-te lo mínim legalment establerts en tributs nacionals, tot i fent servir bancs a països on no se paguen impostos(offshore, en diuen). Però això sí, fés signar documents de confidencialitat amb les poques persones(els directors o delgats de sucursals bancàries,...) on tenguis els diners.
4- Has de desconnectar la teva antiga vida a fases, poc a poc: quan l'oblit caigui sobre el fet que te va tocar un premi de loteria, potser un any després puguis canviar-te el cotxe. No deixis immediatament el teu lloc de feina, deixa passar un any i mig, o millor dos. Canviar-se de casa hauria ser lo darrer que fessis. Se tracta de tallar amb la teva vida passada de pobre per la nova de milionari.
5- És trist comprovar com moltes persones que se veuen de sobte amb grans fortunes acaben pitjor que abans. No se tracta de donar-se tot caprici que un es plantegi. Sigues intel·ligent i aparta una part del premi per a les teves despeses ordinàries i una altra per invertir, tot i fent créixer allò que ràpidament se pot exhaurir.
6- Uns bons assessors fiscals i financers són professionals que poden ser vitals per mantenir les teves finances sanejades i pagar el mínim legalment establert en impostos. A no ser que siguis tú dels millors assessors fiscals o financers, val la pena confiar-lis gairebé la vida a canvi d'una generosa remuneració en funció dels resultats obtinguts i mai quanties fixes, així els teus interessos són els seus interessos.

7- Diversifica el risc.  No posis tota la teva inversió a una única bossa, hi ha múltiples possibilitats, negocis immobiliaris, tecnologia, turisme, borsa, bons i lletres de l'Estat,... Consulta amb els teus assessors fiscals i financers.

Repeteixc que un parell dels milions(encara que només en fós un) com a contrapresatció d'aquests savis consells s'agraïrà.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada