divendres, 18 de desembre del 2020

CARNET DE CATÒLICS

Se critica sovint que l'església catòlica la paguen entre tots els ciutadans mitjançant la cessió de la riquesa recaptada per l'Estat i, malgrat que avui en dia vivim en un estat laïc, perdó, volia dir ACONFESSIONAL, ….  l’Església manté encara molts privilegis econòmics, fiscals i financers. Un youtuber sosté que a ell li agraden molt els còmics de Marvel, i no per això exigeix que s'estudïi la vida i obra d'aquest éssers imaginaris amb poders. I jo pens: Molt bé! Propòs un absurd que podria dur-se a terme en realitat i pot fer-te veure, amic que penses que pagam massa doblers a l'església (cosa que és absolutament falsa, si no, llegiu-vos les entrades al meu blog anomenades "Els doblers de l'Església I-III), la següent proposta:


Fem com fan a Alemanya o Àustria, paguem un impost cadascú a la seva religió, els catòlics un impost catòlics, els musulmans un de musulmà, els ateus un d'ateu,... i si deixeu de pagar religiosament sense cap causa que ho justifiqui t'envien una sol·licitud d'apostasia, de borrar-te del registre de suscriptors. 


Aquesta taxa te donaria dret al carnet de catòlic amb totes les avantatges de ser-ho. Si vols rebre els sacraments que dispensa l'església, has de tenir el carnet, si no, haureu de pagar l'impost catòlic endarrerits (podem posar una retroactivitat de fins a 10 anys?) des del vostre baptisme. Si voleu visitar un temple catòlic, com ara la catedral de Palma, Burgos, Santiago, Còrdova, la Sagrada Família de Barcelona, … haureu de pagar els 10, 20 o 30 euros per entrar, si no acreditau que teniu el carnet de catòlic, en aquest cas hi entraríeu de franc. Si us quedeu al carrer i/o sense res amb què alimentar-vos i no constéssiu als registres com a catòlic, que no heu pagat quan podíeu, o n'heu fet intenció de treure-vos el carnet amb les oportunes d'exoneracions justificades de pagament per dificultat econòmica o tenir família nombrosa previstes, no podeu anar a menjadors o albergs socials, roperos de Càritas, ens de caritatius catòlics, … haureu d'anar als de la vostra creença. Si és la dels còmics Marvel o de l'espagueti volador… ja ho sabeu.


Dins de les exempcions i reduccions de l'impost catòlic hi inclouríem els casos de les famílies mobroses, les persones que dediquen part del seu temps en participar en les pastorals de l'església sense cap altra compensació que l'evangelització(el cent per un que dóna Déu), missioners, religiosos, ... 


Si voleu acabar amb les exancions fiscals, me sembla molt bé, però que sigui acabar amb totes, que paguin IBI i altres imposts, partits polítics, sindicats, patrimonis nacionals i totes les altres religions i creences que a hores d’ara n’estan exentes.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada