dilluns, 11 de gener del 2021

EL MELIC BEN BLANC

Tots els telediaris obren amb la mateixa notícia, un fet excepcionalíssim, de vital importància… només si vius a Madrid. Ha caigut una bona nevada i fa un freter de cal Déu al centre d'aquell lloc inhòspit que els d'aquí coneixem com sa península.

Si fóssim en ple juliol o agost seria vertaderament un fet excepcional digne d'estudi minuciós per part de la comunitat científica mundial, però som al gener, hivern a l'hemisferi nord, que faci fred és allò més probable, sorpresa! Que nevi al bell mig de la Castellana és un fet insòlit, sí, però molts llocs tenen problemes amb les comunicacions i transports quan hi neva cada any i ningú s'esvera, ni hi dediquen tot el Telediario a la neu a Madrid i els problemes dels madrilenys per la neu, el gel i el fred, o és que només neva a Madrid?

Ja no hi ha un virus contagiós i letal que ens està fent la guitza fa gairebé un any, no hi ha cap altra notícia al món, ni l'assalt al Capitoli per part d'uns partidaris ultradretans, que al Reino de España serien els Vox Supporters, incitats i excitats pel president més impeached de tota la democràcia estatunidenca, això dóna per a una altra entrada del blog.

Només es parla al llarg de tots els noticiaris televisius de la quantitat de neu que ha caigut a la capital i dels seus efectes, fent palesa una vegada més que com deia la presidenta de la comunitat del Centro, Isabel Díaz il-uso, "Madrid es España y España es Madrid". Lo fotut és que s'ho pensen ser, el melic de l'estat i del món, per això arribaran a demanar la independència fins i tot a Càceres o Valladolid.

Idò això, després diran que això del centralisme mediàtic no existeix. No és de bades que TOTS els mitjans de comunicació nacionales són a la capital del centr.e del Reino, allà resten llurs seus. Basta veure quin desplegament que han fet per tots els punts pintorescs de la Villa y Corte , estampes hivernenques de postals de la Gran Vía, el Retiro, Puerta del Sol, tot un especial monotemàtic de Cap d'Any però una setmana després.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada