dilluns, 18 de gener del 2021

UN CAMINO INESPERADO

Fa dues setmanes vaig acabar de llegir un llibre molt interessant. L'autor és un jove (just té un any més que servidor, per tant és jove!) saragossà que es diu Diego Blanco. Tots aquells que em coneixeu sabeu que som un veritable friki, en moltes vessants de la meva vida, i com a friki que porti el qualificatiu amb orgull i satisfacció puc dir que som un fan de l'obra de John Ronald Reuel Tolkien, havent-me llegit la trilogia d' "El Senyor dels Anells" només dues o tres vegades.

Idò l'autor abans esmentat és encara més firki que servidor, tant com per ser capaç d’escriure tot un llibre en què ens explica quatre coses ben interessants de l'obra del professor d'Oxford d'anglosaxó, el mestre JRR Tolkien. De la biografia de Tolkien hi ha un detall que és molt important per entendre la seva obra sencera, era de profundes i sòlides creences cristianes catòliques. Tant com per aixecar-se ben de matinada, però que molt prest, per assistir a missa en bicicleta fins una petita localitat pròxima a Oxford... cada dia.


El llibre de Diego Blanco és "Un Camino Inesperado: Desvelando la parábola de El Señor de los Anillos. Parla l'obra de Tolkien de mites que són reals, de Déu, la lluita contra les forces del Mal, la temptació de l'anell, de les armes que atorga l'església, parla de sortir del nostre comfortable forat de hòbbit, la coneguda Comarca i i corre aquella carrera de la qual parla Sant Pau a les seves cartes, perquè l'enemic ens persegueix.


Tant si en sou fans i us heu llegit tots els llibres X vegades, com si mai heu sentit a parlar de Gandalf, Frodo, Bilbo o Aragorn (ni tan sols per les pel·lícules de Peter Jackson, sic :-( ), us recomano molt molt molt molt la lectura d'aquest llibre, encara no hi ha hagut cap editor que l'hagi publicat en català.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada