divendres, 14 de gener del 2022

EN RESPOSTA A REBOSILLO RADIOACTIU

No n'he parlat massa (qualque vegada sí, però no massa) en aquest bloc però una de les meves dèries més arrelades dins l'ànima de personeta que hi ha sota aquesta capa de greixos saturats i colesterol davall d'aquest escrivent, és el ball de bot i la música tradicional. He pertanyut, per posar una forma de participi poc usada però correctíssima, a aquella massa informe i heterogènea que se mou rítmicament a cops de ritme ternari per les places de Mallorca que anomenam “balladors de plaça” i a un grapat d’agrupacions, d'aquelles que Madò Llucia (Margalida de Son Espanyolet) tant detesta… Encara no coneixeu el seu blog, el canal o el podcast de na Margalida (Madò Llucia)? Idò pegau-hi una ullada JA!... Ben interessant! Imprescindible! 

Aquesta jove gurú de noves tecnologies (i que encara no ha tengut temps d'entrevistar-me, per no tenir l'avinentesa, ...esper! :-D o per desconèixer la meva trajectòria i tasca ingent dins d’aquest petit món) sentencia amb el seu "credo de madò Llucia": opinions, creences, vivències des del seu punt de vista de la seva ample experiència dins del món de ball de bot de balladora (jove però du trenta anys ballant!), són frases per introduir a la reflexió i discusió dels convidats al seu podcast (Rebosillo Radioactiu) que copresenta juntament amb el mestre de ball de bot marratxiner Víctor, i després convida a fer una pregunta coenta, o no, als entrevistats que cadascú respon com vol. 

Intentaré garbellar-ne les meves respostes a les qüestions plantejades als podcast, no serà gens fàcil per la quantitat de temes que toquen, per ventura donarà per un parell mallorquí d'entrades, tot relacionat amb el ball de bot, la cultura popular i tradicional i la cultura mallorquina… des de defora no pareixia que donàs per tant, no és ver?

Continuarem...

La foto: Balladores d'Aires des Barranc d'Algendar (a Ferreries) els nostros estimadíssims amics/família a l'últim intercanvi amb els Aires des Pla de Marratxí, però segur que no el darrer.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada